"Попільничка із секретом "

Павло КУЩ
6 грудня 2012

ЗБРОЄНОСЕЦЬ. На українсько-російському кордоні припинено спробу провезти складові частини вогнепальної зброї й набої. Цей небезпечний вантаж військовослужбовці Донецького прикордонного загону спільно зі співробітниками Східної митниці та СБУ виявили на пункті пропуску «Новоазовськ» державного кордону.

53-річний житель міста Саранськ сусідньої країни кордон перетинав затемна. Зокрема на смугу спрощеного контролю «зелений коридор» на виїзд з України автомобіль «Фольксваген», за кермом якого він перебував, потрапив після десятої вечора. «З-між інших подорожніх правоохоронці звернули увагу саме на цього водія, бо зауважили його помітне хвилювання, — розповів «УК» керівник прес-служби Донецького прикордонного загону Едуард Нікітенко. — Певна річ, іномарку вивели на смугу «червоний коридор», де спільна прикордонно-митна оглядова група ретельно провела поглиблений огляд транспортного засобу. І як потім з’ясувалося, зробили це недаремно: у салоні автомобіля, в попільничці, знайшли барабан до револьвера. Згодом у ящику з інструментами в багажнику натрапили на ствол до пістолета, а в одному з пакетів — 28 набоїв калібру 7,62 мм».

Складові частини револьвера та набої вилучено, а подорож «зброєносця» на якийсь час довелося призупинити. Правоохоронці тепер з’ясовують походження зброї та вирішують подальшу долю її недавнього власника, якому доведеться відповідати за порушення правил перетину державного кордону.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua