"Поранених журналістів вивезли із Сирії до Лівану"

28 лютого 2012

КРОВОПРОЛИТТЯ. Двох західних журналістів – британця Пола Конроя і француженку Едіт Був’є, які отримали поранення в сирійському місті Хомс, вивезли з Сирії до сусіднього Лівану. 

Цю інформацію підтвердили у вівторок офіційні джерела з Великої Британії та Франції. Минулої середи в Хомсі при обстрілі загинули двоє іноземних журналістів – кореспондентка британської Sunday Times Мері Колвін і французький фоторепортер Ремі Ошлік, передає Радіо Свобода.

Рада ООН з прав людини обговорює в Женеві ситуацію в Сирії.

Комісар ООН з прав людини Наві Піллей назвала ситуацію в Сирії вкрай важкою і закликала президента цієї держави Башара Асада негайно оголосити «гуманітарне припинення вогню». «Ситуація з правами людини помітно погіршилася з листопада минулого року. У доповіді наголошується, що влада абсолютно не справляється зі своєю функцією захисту громадян. Урядові сили повсюдно і систематично порушують права людини, як виглядає, з відома та за згодою вищих ешелонів державної влади», – заявила Піллей у вівторок у Женеві.

Сирійська делегація на знак протесту покинула засідання Ради.

Президент Тунісу Монсеф Марзукі заявив у вівторок в газетному інтерв’ю, що його країна готова надати притулок сирійському президенту Башару Асаду, якщо це посприяє припиненню кровопролиття і нормалізації обстановки в Сирії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua