"Портовики позбулися баласту"

7 серпня 2015

У липні урядом прийнято ініціативи Мінінфраструктури, спрямовані на спрощення процедур оформлення суден і вантажів у морських портах. Відповідальні за їх впровадження начальники морських портів або вповноважені ними особи під особисту відповідальність. Міністерство здійснюватиме ретельний контроль виконання поставлених завдань.

Про це йшлося на нараді щодо підсумків роботи підприємств морського та річкового транспорту за I півріччя поточного року, що відбулася днями під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова.

Портовикам доручено своєчасно повідомляти про всі можливі інциденти з питань митних та інших процедур оформлення вантажів, випадків саботажу нововведень на місцях, а також про факти незаконного вимагання скасованої процедури хімічного контролю ізольованого баласту.

«Саме відміна перевірки баласту, яка раніше не була точно врегульована законом, отримала чи не найпотужнішу підтримку бізнесу. Зараз ми поставили жирну крапку — заборона чітко прописана і її необхідно дотримуватися», —підкреслив Юрій Васьков.

Під час наради представники підприємств морської та річкової галузі відзвітували щодо фінансових показників, обсягів закупівель з використанням електронних майданчиків, оптимізації адмінперсоналу та підготовки фінансових планів на 2016 рік. Як повідомлялося раніше, усі фінплани мають бути затверджені до грудня 2015 року, повідомляє прес-служба відомства. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua