"Порядок видачі компенсацій єдиний для всіх"

12 червня 2012

АКТУАЛЬНО. Прем’єр-міністр Микола Азаров вимагає від керівництва Ощадбанку вживати найжорсткіших заходів до тих відділень, які порушують порядок виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Про це глава уряду заявив, коментуючи інформацію журналістів про випадки відмови надавати компенсації готівкою в деяких відділеннях фінансової установи та примус отримувати гроші на картку.

Микола Азаров доручив голові Ощадбанку Сергію Подрєзову поінформувати керівництво всіх відділень про неприпустимість таких дій та попередити їх про відповідальність. «Обов’язково попередьте всіх про недопустимість подібних дій — щоб такі працівники знали, що до них буде вжито найсуворіших заходів, аж до звільнення. Ніхто не має права порушувати постанову уряду. По всій країні встановлено єдиний порядок отримання компенсації, відповідно до якого вкладник сам вирішує, в який спосіб йому отримувати гроші», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу Сергій Подрєзов зазначив, що це поодинокі випадки, та пообіцяв главі уряду вжити стосовно працівників банківських відділень відповідних дисциплінарних заходів.

Загалом виплати компенсацій добре організовані та відбуваються без черг. У цьому Микола Азаров переконався на власні очі, відвідавши одну з філій Ощадбанку. Спілкуючись із людьми, які саме отримували компенсації, Прем’єр, зокрема, поцікавився, чи задоволені вони якістю послуг банківської установи. «Все дуже добре. Приходиш на визначену годину, немає жодних черг, персонал привітний», — запевнив один із клієнтів главу уряду.

Інший клієнт теж був задоволений організацією виплат: «Я надзвичайно радий, що ви так добре організували виплати».

Крім того, люди запевнили Прем’єра, що їм надано можливість обирати спосіб отримати компенсації. Більшість із них надає перевагу готівці.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua