"Поштові марки до Євро-2012 викликали справжній ажіотаж"

Світлана ГАЛАУР
31 травня 2012

СЮРПРИЗИ. У Харкові відбулося погашення 5,5 тисячі екземплярів другого випуску поштових марок до Євро-2012. З них 80% планують реалізувати у першій столиці, а решту на території області. В урочистій обстановці марки гасили заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв та директор Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Ваграм Гулян.

Марки із символікою ЄВРО-2012 стануть раритетними.

 

У двох блоках, які ввели в обіг, розміщено по чотири марки в кожному. Це--блок «міста-господаря Євро-2012: «Донецьк», «Київ», «Львів», «Харків», а також блок «Футбольні арени УЄФА Євро-2012». Як розповів Ваграм Гулян, у харківську дирекцію надійшло 240 марок першої серії. Їх розкупили за три дні. Номінальна вартість цих марок складає 62,5 грн., а ціна для продажу - 360 грн. Марки другої серії розберуться на думку В. Гуляна також дуже швидко, оскільки дзвінки від потенційних покупців вже надходять

у дирекцію.

Керівник Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» поінформував, що ці марки можна клеїти на конверти і посилати з| ними листи. «Але, я думаю, що ніхто цього робити не буде при тій кількості, яку ми одержували на область. Люди даруватимуть марки як сувеніри на день народження. Адже такі марки вже ніколи не випускатимуть, як не буде і нового Євро-2012. Після гасіння марка стає колекційною. Сьогодні ж ми відправимо штемпелі до Києва, де їх знищать. Тому марки погашені цим штемпелем, унікальні», - наголосив В. Гулян.

Усі поштові марки з серії «Міста -господарі УЄФА ЄВРО 2012» і «Футбольні арени УЄФА ЄВРО 2012» надруковані на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів». Крім того, що вони багатоколірні, кожна марка захищена мікротекстом «Є. Якимова» (ім’я художниці) та УФ-променями, в яких світиться логотип «УЄФА ЄВРО 2012». Номінал кожної марки складає 4,80 грн., а тираж кожної зчіпки, становить 200 000 примірників. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua