"Поштовик урятував людей некерованої маршрутки"

Олена ОСОБОВА
7 грудня 2012

ГЕРОЇ СЕРЕД НАС. Водій поштової машини зупинив некеровану маршрутку і врятував людей. «Робочий день уже закінчувався, тож я прямував у гараж. Ледве  став від’їжджати від нашого центру зв’язку, як помітив, що маршрутка, що забрала пасажирів на зупинці біля ринку, рухається якось дивно.

Придивився уважніше — вікно водія напіввідчинене, його голова закинута. Буквально лічені метри до жвавого перехрестя. Люди починають на ходу зістрибувати… Я наздогнав автомобіль. Крізь вікно перехопив кермо й зупинив маршрутне таксі», — скупо розповідає Валерій Гураєвський.

Насамперед він кинувся надавати колезі першу допомогу: робив непрямий масаж серця. Він ще не зрозумів, що смерть водія маршрутки № 110 настала миттєво. Мабуть, відірвався тромб. Цей висновок зробили медики вже після того, як приїхали «швидка» та міліція. І правоохоронці зазначать, що своїми діями водій-поштовик запобіг дорожньо-транспортній пригоді, внаслідок якої могли загинути й травмуватися як пасажири маршрутки, так й інші учасники дорожнього руху на цьому перехресті. А люди вибиралися з машини, що ледве не стала катафалком, поспішно. І мало хто навіть дочекався приїзду лікарів та правоохоронців. Шоковий стан?

«На жаль, зараз у подібних катастрофічних ситуаціях люди або стоять роззявивши рот, або знімають усе на мобільний телефон, — емоційно згадує події начальник Сєверодонецького центру поштового зв’язку № 14 Світлана Овчаренко. — А наш працівник виявився героєм. У подяці від міського голови так і сказано, що нагороджений «за мужність, героїзм, блискавичну реакцію в екстремальній ситуації, яка врятувала життя людей».

Сєверодонецькі поштовики й раніше ставилися з великою повагою до свого колеги. Тільки в системі зв’язку він працює водієм 13 років, а загальний стаж за кермом чи не вдвічі більший.

Подяка Сєверодонецького міського голови — лише одна із численних нагород Валерія Гураєвського. Він багаторазовий переможець конкурсу «Кращий за професією», який традиційно щороку проводить Луганська обласна дирекція УДППЗ «Укрпошта». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua