"Поштовики виявилися сміливими"

Олена ОСОБОВА
18 травня 2012

ЗНАЙ НАШИХ! У Брянці 36-річний місцевий житель, який уже мав проблеми із законом, намагався пограбувати інкасатора пошти, та сам потрапив на тюремне лікарняне ліжко.

План бандита провалився, хоча він готувався до пограбування заздалегідь. За словами 25-річної інкасатора, як завжди, вона виходила з відділення зв’язку після отримання грошової суми на інкасацію. Щоправда, того дня її вирішила провести до автомобіля співробітниця відділення. У маленькому коридорчику, що відокремлював касовий зал від вулиці, невідомий чоловік несподівано закрив перед ними двері та почав виривати з рук дівчини сумку з грошима. Інкасатор не стала легкою здобиччю грабіжника, а вступила з ним у бійку. Відчувши, що задум про швидке збагачення провалився, грабіжник кинувся навтьоки. Але тут долучився водій-охоронець, який чекав колегу на вулиці. Водій кинувся услід грабіжнику і дав попереджувальний постріл із табельного пістолета, а потім поцілив розбійнику-невдасі в ногу. Прибулому невдовзі наряду міліції залишилось тільки викликати «швидку» для пораненого і задокументувати факт грабіжництва. Операція пройшла успішно, кулю дістали, тепер на грабіжника чекає суд.

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУ УМВС у Луганській області, в ході розслідування стало відомо, що затриманий був раніше двічі судимий за аналогічні «подвиги». Востаннє вийшов на свободу в червні 2011 року. Про те, як він намагався почати нове життя, каже той факт, що зараз Брянківський суд розглядає кримінальну справу, за якою чоловіку інкримінується ч. 4 статті 296 КК України (хуліганство). А після «поштових» подій йому висунуто ще й звинувачення  за статтею 187 КК України (розбій). Отже, новий строк, який «світить» затриманому, — мінімум десять років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua