"Посіяла конопельки…"

24 червня 2016

Цьогорічне літо з його погодними особливостями — то суцільні дощі, то спека — змушує селян знаходити способи збереження рослин на городах. Утім, не всі вирощують огірочки-помідорчики. Так, працівники поліції під час загальнодержавної оперативно-профілактичної операції «Мак» виявили чимало «наркоаграріїв», які вирощують дурман із застосуванням культивації й поливу. Зокрема, один такий 40-річний житель селища Приазовське Запорізької області вирощував 19 кущів нарковмісних конопель, які правоохоронці знайшли на його  присадибній ділянці. Та масштабніший наркоурожай, та ще й у ширшому асортименті, запорізькі правоохоронці «зібрали» у 39-річного жителя селища Якимівка. Вони виявили на його присадибній ділянці 120 кущів маку та 5 конопляних. Як повідомляє прес-служба Національної поліції, вилучені наркопосіви відправили на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

А ось 63-річний житель Компаніївського району на Кіровоградщині на десятки-сотні кущів не розмінювався. «На території обійстя, неподалік будинку, правоохоронці виявили та вилучили 1679 кущів рослин, зовні схожих на снодійний мак. Їх зразки направлено до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертиз», — цитує прес-служба Нацполіції слова начальника Компаніївського відділення поліції Володимира Гавриленка. «Аграрій» нібито вирощував рослини для власного вживання. Поліціянти проводять за цим фактом розслідування.

Загалом правоохоронці виявили вже чимало наркопосівів у багатьох регіонах України. Так, у Глобинському районі Полтавщини на присадибній ділянці 33-річного громадянина знайшли 843 рослини маку та 191 рослину конопель. А правоохоронці Ірпінського району на Київщині спільно з активістами Самооборони Київської області для виявлення наркопосівів навіть задіяли квадрокоптер.

Операція «Мак» триватиме до 29 вересня, тож, мабуть, правоохоронці зберуть ще чималий «урожай», а наркоаграріїв за вирощування дурману відповідно покарають.

Інна МИКОЛАЄНКО
  для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua