"Послання Верховній Раді від невідомого запоріжця"

Наталя ЗВРИГІНА
23 лютого 2012

ЩО У КОНВЕРТІ. Українським законотворцям адресували суху порошкоподібну речовину темного кольору.

До  Орджонікідзевського райвідділ міліції Запоріжжя надійшло повідомлення з Укрпошти про те, що  у сортувальному відділенні станції Запоріжжя-1  виявлено конверт з речовиною невідомого походження. З поштового конверта  просипалась суха порошкоподібна речовина темного кольору.

Підозрілий конверт був кинутий в поштову скриньку в Запоріжжі, адреса відправника не вказана, а одержувачем значилася Верховна Рада, - повідомив власкору «Урядового кур’єра» керівник  центру громадських зв’язків ГУ МВС України в Запорізькій області Олександр Вовкодав. – Його  вилучили та передали для ретельного  дослідження  фахівцям  санітарно-епідеміологічної станції.

Підозрілу знахідку  фахівці Запорізької міської санепідстанції, що прибули на місце події,    доставили для дослідження до лабораторії особливо небезпечних інфекцій.

            У конверті знаходилась загорнута у папір речовина чорного кольору, зовні схожа на землю, масою  до  2 грамів. Було вжито всі застороги  повного  комплексу необхідних лабораторних та протиепідемічних заходів.  Лабораторне дослідження невідомої речовини тривало  5 діб, - повідомив журналістам на брифінгу  головний державний  санітарний лікар  Запорізької області Анатолій Севальнєв.- При бактеріологічному та біологічному дослідженні речовини  невідомого походження,  яка вилучена з конверту, що потрапив до   Запорізької дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку  «Укрпошта», збудники особливо небезпечних інфекцій не виділені.

Фахівець уточнив, що  перед спеціалістами лабораторії не стояло   завдання ідентифікувати, що це за порошок. Головне, після фактів біотероризму, що мали місце в минулому році в світі,  потрібно було провести бактеріологічне дослідження на наявність збудників інфекційних захворювань.

У цій пробі ніяких збудників, я можу говорити сміливо, немає, – запевнив громадськість  Анатолій Севальнєв.

Що ж до мети посилання такого листа, журналісти і правоохоронці дотримуються версії, мовляв, вочевидь,  невідомий відправник вчинив так на  заклик  колишньої запоріжанки  Олександри Кужель, яка запропонувала відправити мільйони листів із землею в парламент на знак протесту проти ухвалення законопроекту «Про ринок землі», відповідно до якого головне національне надбання стане предметом купівлі-продажу. У Криму, наприклад, навіть відбулася акція під назвою «Лист майбутнім латифундистам». Її учасники відправляли до Верховної Ради бандеролі з жменькою землі, вказуючи на поштовому відправленні, що вона «безцінна».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua