"Посли країн «Великої сімки» закликали народних депутатів підтримати бюджет 2016"

22 грудня 2015

Посли країн G7 закликали українських депутатів підтримати урядовий проект бюджету на 2016 рік та доповнення до Податкового кодексу.

Відповідну заяву було опубліковано на сторінці посольства Німеччини у Фейсбуці.

«Посли країн-членів «Групи Семи» закликають депутатів Верховної Ради України підтримати пакет, запропонований урядом», – йдеться у документі.

На думку дипломатів, реформи, з яких Україна взяла на себе зобов'язання відповідно до програми її співробітництва з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності і повернення України на шлях до зростання і процвітання.

«Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до дбайливого виконання своїх повноважень, аби не ставити під загрозу цю програму», – наголосили посли.

Зазначається, що ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України.

Як повідомлялося, раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що держбюджет-2016 має бути прийнятий до Нового року, однак в січні-лютому можуть бути внесені зміни до документу відповідно до викликів.

Укрінформ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua