"Постарались і здобули визнання"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 сiчня 2013

ЗАЙНЯТІСТЬ. На Сумщині підсумовано результати традиційного обласного конкурсу «Кращий роботодавець 2012 року». Переможцями визнано майже 60 керівників промислових підприємств та сільськогосподарських товариств, об’єднань, організацій, управлінь, голів сільських і селищних рад. Саме завдяки їм на ринку праці з’явилися тисячі нових робочих місць, тимчасово безробітні змогли взяти участь у громадських оплачуваних роботах.

За словами заступника голови Сумської облдержадміністрації Тамари Іщенко, область по праву може гордитися таким гроном талановитих керівників. Істотного імпульсу ринок праці одержав завдяки проведеній акції «А що ти зробив для Євро-2012 у своєму селі, селищі і місті?», до речі, єдиній в Україні. Протягом трьох місяців у ній узяли участь чотири тисячі осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості, використано близько 6 мільйонів гривень Фонду загально?обов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття, 180 тисяч — місцевих бюджетів та роботодавців. Спільними зусиллями наведено порядок у всіх населених пунктах області: на центральних вулицях і площах, узбіччях доріг, газонах, висаджено тисячі дерев і кущів, розбито десятки нових клумб тощо.

Разом з тим створено десятки і сотні нових робочих місць у СТОВ «Перемога» Лебединського (голова Анатолій Онайко), «Яструбщанське» Глухівського (Іван Гончаров), «Маяк» Тростянецького (Василь Мельник) районів,  Сумській дирекції УППЗ «Укрпошта» (Володимир Криштоп), ТОВ «Укртранспневматика» в Лебедині (Олександр Огієнко) та в інших колективах. Окремі керівники не вперше стають переможцями конкурсу, адже очолювані ними виробництва невпинно розвиваються, оновлюються, а отже потребують нових працівників. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua