"Потрібних ліків вистачить на всіх"

11 серпня 2015

Три міжнародні організації — ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents — постачатимуть ліки до України за сімома програмами (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, імунопрофілактика, дитяча онкологія і гематологія, доросла онкологія, вірусний гепатит, гемофілія).

Як розповів під час брифінгу в Будинку уряду міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, відповідних домовленостей було досягнуто ще минулого тижня. Нині експерти технічної групи з Нью-Йорка відпрацюють всі формальності. Сам договір у Міністерстві охорони здоров’я планують підписати за два тижні, найпізніше — 25 серпня. Це потрібно для того, щоб у вересні розпочати процес закупівлі медичних препаратів через міжнародні організації.

Олександр Квіташвілі наголосив, що міжнародні організації зможуть в короткі терміни завезти до України медичні препарати, оскільки вони мають багаторічні контракти з виробниками та готову продукцію на складах. «Це дає змогу до кінця року закрити всі потреби, які є в країні. Чому ми обрали ці сім програм? Тому що в минулому через них виникало найбільше проблем. Ми докладемо зусиль, аби всі ці програми пройшли через міжнародні організації, щоб раз і назавжди покінчити з дефіцитом у країні», — передає слова міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

Він підкреслив, що завдяки підписанню договору, процес закупівлі ліків можна буде розпочати наступного року не влітку, а в лютому — березні, тільки-но буде затверджено державний бюджет.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua