"Повітряний простір над Багдадом закриють на кілька днів"

13 березня 2012

ЗУСТРІЧ. Влада Іраку вирішила на кілька днів закрити повітряний простір над Багдадом. Це рішення буде діяти під час проведення чергового ХІІІ саміту Ліги арабських держав (ЛАД). Міжнародний аеропорт Багдада буде закрито з 26 березня до закінчення міжарабської зустрічі, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

На час проведення міжарабської зустрічі у верхах аеропорт Багдада буде приймати тільки літаки з офіційними делегаціями.

Глави арабських країн зберуться в президентському палаці у так званій «зеленій зоні» Багдада – районі, який ретельно охороняється, де розташовані міністерства і більшість зарубіжних представництв.

Саміт ЛАД в Багдаді відбудеться 29 березня в умовах надзвичайних заходів щодо забезпечення безпеки. Ряд районів іракської столиці будуть повністю закриті для руху транспорту, в місті будуть встановлені додаткові армійські і поліцейські блокпости. Із 3 березня 2012 р. Ірак також посилив охорону кордону із Сирією.

27 березня міжарабській зустрічі у верхах передуватиме засідання міністрів економіки країн-учасниць Ліги, а також нарада Ради глав МЗС – 28 березня.

Ірак останнього разу приймав у себе регулярний міжарабський саміт в листопаді 1978 року. У травні 1990 року в Багдаді пройшло екстрене засідання ЛАД на вищому рівні.

Варто відзначити, що глави арабських країн мали зібратися в іракській столиці ще в березні в 2011 року. Але тоді зустріч була скасована у зв'язку з масштабними народними хвилюваннями, що охопили одночасно ряд держав регіону.

Раніше 22-а зустріч лідерів арабського регіону відбулась у лівійському місті Сирт. Господарем зустрічі виступав Муамар Каддафі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua