"Появився перший у світі смартфон на платформі Intel"

19 квiтня 2012

ТЕХНОЛОГІЇ. У четвер в Індії стартував продаж Lava Xolo X900 – першого в світі смартфона на базі апаратної платформи Intel Medfield. На місцевому ринку пристрій можна придбати за 420 доларів в еквіваленті, передає ТСН з посиланням на Onliner.by.

Модель працює під управлінням ОС Android 2.3 Gingerbread, але незабаром після релізу повинна вийти прошивка з Android 4.0.

Смартфон оснащений одноядерним процесором Intel Atom Z2460 з частотою 1,6 ГГц, графічним чіпом PowerVR SGX540, 4"дисплеєм з роздільною здатністю 1024×600 пікселів, 8-мегапіксельною камерою з можливістю знімати відео Full HD, 1 ГБ оперативної і 16 ГБ вбудованої пам'яті.

Lava Xolo X900 підтримує мережі HSPA+, обладнаний модулем NFC і портом HDMI. Як стверджує виробник, час автономної роботи новинки становить 8 годин в режимі розмови, 5 годин при інтернет-серфінгу або близько 45 годин прослуховування музики.

Пізніше в цьому році смартфони на платформі Intel з'являться і в інших країнах. На території Великобританії, наприклад, вони будуть доступні влітку в оператора Orange UK під назвою London.

Зазначимо, поки що підтримку новій платформі віддають не так багато виробників смартфонів: на даний момент це Lenovo і Motorola.

Остання готується представити Intel-девайс у другій половині 2012 року. Apple, Nokia, Samsung та інші поки залишаються осторонь. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua