"Поза грою"

Василь БЕДЗІР
19 червня 2012

ТОЧКА ЗОРУ. Наступного дня після відкриття Євро-2012 кореспондентові «УК» зателефонували кілька вболівальників. Запитували про одне: чому ми не можемо дивитися футбол у повному обсязі? Після переможного матчу збірної України зі шведами дзвінки стали більш категоричними: чому нас відгородили від національної збірної?

За головною футбольною подією року можна слідкувати по Першому національному (УТ-1), «Україні» та каналу «Футбол». Перші два показують по 16 матчів: один із них робить це у надвечір’я, інший — увечері. «Футбол» транслює всі поєдинки без винятку.

Але якщо до Першого національного мають доступ майже 90 відсотків населення області, то програми «України» у Закарпатті ретранслює лише один ефірний канал. Таким чином десяткам тисяч закарпатських уболівальників половина матчів континентальної першості недоступна.

— Щоб зарадити справі, варто терміново приєднатися до кабельного телебачення, — роз’яснює представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Закарпатській області Іван Кузьма. — Щомісячна плата 15-25 грн є мізерною. Для решти глядачів є такий вихід, як цифрове телебачення. Всі шість запланованих передавачів «цифрових» сигналів — мультиплексів — уже діють. Вони є в Великому Березному, Сваляві, Ужгороді, Мукачевому, Хусті та Рахові. Варто тільки придбати тюнер і також установити відповідну антену, і ви зможете приймати високоякісну картинку 28 каналів з 32 запланованих. Серед них і суто футбольні.

Дякуючи представнику Нацради за цю пораду, додам до неї власну. Глядачі з сателітною антеною можуть вболівати за своїх улюбленців і на двох німецьких каналах, які розповсюджують сигнал по супутниковому зв’язку — «ZDF» і «Das Erste». Друзі-німці теж здатні заповнювати білі плями європейської першості. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua