"Пожежники вдовольняться деклараціями"

27 вересня 2011

ДЕРЕГУЛЯЦІЯ. Уже з 1 січня 2012 року підприємці зможуть відчути полегшення при спілкуванні з інспекторами пожежної безпеки. Це стане можливим, якщо законопроект про обмеження втручання органів пожежної безпеки у роботу підприємств найближчим часом буде внесено на розгляд Верховної Ради та проголосовано. На цьому під час брифінгу наголосив помічник міністра надзвичайних ситуацій Ян Берназюк.

Проект закону передбачає спрощення всіх дозвільних процедур з боку МНС: «Основна його мета — зменшити до мінімуму кількість контактів підприємців з інспекторами. Інспектор не повинен знати підприємця, а підприємець не повинен знати інспектора».

Документом пропонується зробити так, аби будь-яке підприємство починало діяльність без дозволу інспектора, лише подавши декларацію. Хоча подібні нововведення й несуть позитив для інвестиційного клімату України, але є негативними для МНС, оскільки тягнуть за собою зменшення перевірок інспекторів, а отже і фінансування. Але у міністерстві розраховують на достатнє фінансування держави, передає Укрінформ.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua