"Правоохоронці «зачинили» контрабандне вікно"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 вересня 2015

Із початком воєнних дій на сході України почастішали випадки незаконного переміщення харчових продуктів і товарів народного споживання на тимчасово окуповані українські території. Але на заваді таким спробам стають оперативні й професійні дії правоохоронців зокрема прикордонної Сумщини.

Недавно слобожанські митники, прикордонники й співробітники управління СБУ в області провели спільну операцію, результатом якої стало виявлення і закриття нелегального каналу постачання харчових продуктів та алкоголю через територію Російської Федерації у східні райони України.

Як повідомила прес-служба ГУ ДФС у Сумській області, спільна група оперативників затримала автомобіль, за кермом якого був громадянин України. Транспорт уже використовували для ввезення харчових продуктів та підакцизних товарів через закриті пункти пропуску, які не контролює Україна.

Порушник намагався незаконно перемістити понад 40 тонн продуктів на загальну суму 330 тисяч гривень. Вартість підакцизних товарів уточнюють. Правоохоронці склали протокол, яким передбачено накладення штрафу обсягом 100% вартості товарів і транспортного засобу з подальшою їх конфіскацією.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua