"Прем’єр підтримав фермера"

3 сiчня 2013

ПОКАЗОВО. Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся із фермером Павлом Збінським, приватне господарство якого відвідував улітку 2012 року. Він привітав селянина з Новим роком і Різдвом, похваливши його за реалізацію показового екологічного проекту з вирощування індиків.

«Ви — приклад того, як піднімають не тільки себе, а й піднімають країну. Ви людина, яка за короткий проміжок часу своєю працею створила добробут для себе й своєї родини. Я глибоко переконаний, що 2013 рік буде для вас успішним», — наголосив Микола Азаров.

Фермер Павло Збінський: «Чим багаті, тим і раді». Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Фермер зауважив, що після того, як Прем’єр-міністр побував у нього в гостях та поширилася інформація про його приватне господарство, багато людей почали цікавитися, як зайнятися фермерством, організувати вирощування індиків.

За словами Павла Збінського, в Україні для його продукції є великий ринок збуту, постійний попит, тому він збирається розширятися, але не за рахунок збільшення поголів’я, а спробує ініціювати створення подібних невеликих господарств, які, витримуючи екологічний стандарт виробництва, об’єднуватимуться, наприклад, у кооператив.

«Я після цього успішного проекту не боюся змін», — запевнив фермер і додав, що   за рахунок вирощування індиків він повністю забезпечує себе і свою родину.

Микола Азаров і Павло Збінський обмінялися думками щодо перспектив фермерських господарств в Україні, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Фермер Павло Збінський живе у селі Костовці на Житомирщині, має ферму з 500 індиків і пасіку, займається вирощуванням ягід. До слова, він — киянин, який під час економічної кризи втратив роботу і переїхав до села, де організував фермерське господарство.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua