"Президент доручив Кабміну допомогти Туреччині"

24 жовтня 2011

МІЖДЕРЖАВНА ДОПОМОГА. Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів надати всю можливу допомогу, якої потребує Турецька Республіка для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Президент України також висловив співчуття Президентові Турецької Республіки Абдуллі Гюлю у зв'язку з численними людськими жертвами і значними руйнуваннями, що сталися внаслідок землетрусу в Туреччині.

«З великим сумом сприйняли в Україні звістку про людські жертви і значні руйнування в Турецькій Республіці, що сталися внаслідок землетрусу. Від імені народу України і від себе особисто висловлюю Вам та сім'ям загиблих глибокі співчуття, а також прошу передати слова підтримки всім постраждалим внаслідок цієї природної катастрофи», - йдеться у співчутті Глави Української держави.

Як раніше повідомляв ForUm, число жертв землетрусу в турецькій провінції Ван перевищило позначку 217 людей, понад 1000 людей отримали поранення, повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Ідріса Наїма Сахіна.

Інформація про 117 загиблих надійшла з турецького міста Ерджіш, ще сто осіб загинуло в місті Ван. За даними міністра, різні поранення отримали щонайменше 1090 осіб.

Турецькі сейсмологи уточнили магнітуду руйнівного землетрусу, що стався в неділю в провінції Ван, - 7,2, повідомила сейсмологічна обсерваторія Босфорського університету. Раніше вони повідомляли про магнітуду 6,6.

Підземний удар був зафіксований о 13.40 за місцевим часом (13.40 за Києвом), його епіцентр знаходився на глибині 5 кілометрів. За даними ж Геологічної служби США, магнітуда землетрусу становила 7,6, передавало агентство Рейтер. Потім був афтершок магнітудою 5,5.

Місто Ван розташовано на південному сході Туреччини поблизу кордону з Іраном, його населення складає близько 320 тисяч людей.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua