"Президент Польщі відвідає Україну"

14 вересня 2012

ВІЗИТ. На запрошення Президента України Віктора Януковича 20-21 вересня 2012 року Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський відвідає Україну з державним візитом. Про це поінформував глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, повідомили УНН у прес-службі глави держави.

Візит глави польської держави відбудеться на тлі безпрецедентно активного українсько-польського діалогу, обумовленого, передусім, тісною взаємодією двох країн у підготовці та успішному проведенні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012.

У ході візиту буде обговорено шляхи подальшого розвитку стратегічного партнерства України і Польщі, зокрема поглиблення двостороннього співробітництва у торговельно-економічній, енергетичній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах. Планується також порушити питання розвитку міжлюдських контактів та продовження процесу примирення та єднання між українським і польським народами.

Чільну увагу буде приділено темі європейської інтеграції України, зокрема завершенню підготовки до підписання Угоди про асоціацію та створенню зони вільної торгівлі з ЄС, підкреслив Сергій Льовочкін.

Президенти України та Польщі візьмуть участь у роботі ХІ Економічного форуму «Україна – Польща», а також у церемонії відкриття Меморіалу пам’яті жертв політичних репресій на території Національно-культурного заповідника «Биківнянські могили». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua