"Президент Європарламенту закликає США до вільної торгівлі з ЄС"

29 листопада 2012

СТРАТЕГІЧНІ ПАРТНЕРИ. Президент Європарламенту Мартін Шульц скористався візитом до Вашингтона, щоб закликати американців до вільної торгівлі між ЄС та США. У своїй промові на виході з Білого дому Шульц заявив журналістам, що така угода сприятиме зміцненню економіки, яка потерпає від кризи по обидва боки Атлантики.

«Я був радий почути, що віце-президент Байден та президент Обама мають намір прискорити з боку американської сторони необхідні кроки, щоб рухатись вперед і розпочати з Європейським Союзом перемовини щодо угоди про вільну торгівлю».

На своїй лекції у Вашингтонському університеті Мартін Шульц нагадав, що Сполучені Штати та Європейський Союз на сьогодні є найбільшими один для одного інвесторами та комерційними партнерами.

«Трансатлантична економічна угода стала б фундаментальною справою під час другого президентського терміну Барака Обами. Це була б значна угода, яка б мала навіть важливіше значення, ніж угода про партнерство тихоокеанських країн», – вважає аналітик.

«Адміністрація Обами може мати сильні зв’язки із країнами Азії та Тихоокеанського регіону. Але Мартін Шульц нагадав американцям, що коли справа доходить до вирішення важливих питань про майбутнє, Сполучені Штати не мають ближчого союзника, ніж Європа», – передає з Вашингтона кореспондент euronews.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua