"Президент - за амністію для дітей"

18 сiчня 2011

ПОЗИЦІЯ

Віктор Янукович зустрівся з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою. Зокрема, йшлося про стан дотримання прав і свобод людини в державі. Особливу увагу було приділено підготовці до 20-річчя ратифікації Україною Конвенції ООН з прав дитини. У цьому контексті Президент висловив думку про необхідність проведення спеціальної широкої амністії і помилування для дітей, які перебувають за гратами. Він дав доручення уряду забезпечити проведення всіх заходів, пов'язаних з 20-річчям ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини, які відбуватимуться у лютому цього року, повідомляє прес-служба Президента.

Крім того, Віктор Янукович обговорив з омбудсманом питання проведення загальної амністії, якої в Україні не було два роки, а також загострив увагу на питанні порушень прав людини під час затримань та арештів.

Президент звернувся до правоохоронців і суддів України з вимогою не допускати зловживання правом на арешти і застосовувати цей захід лише як виняткову міру запобіжного заходу. При цьому Віктор Янукович наголосив на необхідності неухильного дотримання правоохоронцями і суддями вимог Конституції України, норм Кримінально-Процесуального кодексу, інших законів та, особливо, рішень Європейського Суду з прав людини.

У свою чергу, Ніна Карпачова підкреслила важливість позиції Президента стосовно ухвалення в парламенті закону про доступ до публічної інформації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua