"Президентський полк має свій храм"

27 жовтня 2012

ДУХОВНІСТЬ. Віктор Янукович взяв участь у церемонії освячення храму Архангела Михаїла в Окремому полку Президента України.

«Я хотів би всіх привітати з відновленням святого храму. За ініціативи військовослужбовців і за підтримки Міністерства оборони, благословення Блаженнішого Володимира була зроблена велика справа відновлення, і сьогодні освячений цей храм Архістратига Михаїла», — сказав Віктор Янукович.

Глава держави подякував усім, хто долучився до відбудови храму, у тому числі меценатам. Президент також передав до храму ікону Архістратига Михаїла.

Цей храм був побудований на початку ХХ століття за заповітом та на кошти відомого київського мецената Михайла Дегтярьова. Вже за часів незалежності України було ухвалено рішення про відродження святині, що стало можливим завдяки підтримці керівництва Міністерства оборони та Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Володимира.

Полк, який нині є Окремим полком Президента, був сформований у лютому 1942 року. У 2000 році формування частини було завершено відповідно до Указу Президента України «Про утворення Окремого полку спеціального призначення Міністерства оборони України», повідомляє прес-служба глави держави. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua