"При мінус 25 стає тепліше"

Володимир ГАЛАУР
29 березня 2016

Завдяки конструктивному діалогу між місцевою та центральною владою в Харкові з лютого минулого року вартість тепла подешевшала на 25%. Як заявив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, за останній місяць харків’янам буде пораховано оплату за тепло за скорегованим тарифом — 12,5 гривні за квадратний метр.

«Нам вдалося домогтися вагомого результату. Протягом останнього місяця ми буквально «бомбили» Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та НКРЕКП, щоб перерахувати тарифи відповідно до методики, затвердженої Кабміном. Адже Мінрегіонбуд ухвалив окрему методику, яка призвела до того, що Харківські теплові мережі були змушені нараховувати людям, які користуються послугами теплопостачання без лічильників, 16,42 гривні за квадратний метр. Ми були з цим категорично не згодні, «торпедували» Мінрегіонбуд та інші інстанції й добилися позитивного результату», — зазначив Ігор Терехов.

Завдяки протореній Харковом стежці такий самий перерахунок здійснюватимуть в усіх інших обласних центрах. Нині міська влада очікує роз’яснення від Мінрегіонбуду щодо можливості перерахунку за тепло за попередні місяці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua