" Прийнятна вартість російського газу: яка вона?"

21 вересня 2015

Для України прийнятною ціною російського газу у четвертому кварталі 2015 року буде 220 доларів, Росія в свою чергу пропонує ціну в 252 долари за тисячу кубометрів. Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«У «Газпромі» готові продавати газ по зрозумілій ціні. На четвертий квартал, наприклад, ціна 252 долари по формулі, яку зафіксувала пані Тимошенко в договорі 2009 року. Цей договір існує, і нам доводиться з ним працювати. Ми вважаємо, 252 долари — це не ринкова ціна. У нас до них пропозиція, ми готові платити ринкову європейську ціну. Для нас є прийнятною сума близько 220 доларів», — сказав Демчишин.

За словами міністра, на сьогодні в українських газосховищах знаходиться понад 15 мільярдів кубометрів газу. Минулого року на початок опалювального сезону в газосховищах накопичили 16,6 млрд кубів, з яких після завершення опалювального сезону залишилося 1,7 млрд кубів.

Глава Міненерго зазначив, що Україні потрібно 19 мільярдів кубометрів, це той обсяг, за якого не потрібно буде купувати газ у Росії протягом опалювального сезону.

Укрінформ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua