"Прикордонники навчаються за стандартами альянсу"

Роман КИРЕЙ
5 листопада 2015

У навчальному центрі Державної прикордонної служби України розпочалася підготовка прикордонників мобільних підрозділів за участі інструкторів Центру підготовки «Патріот». Основна увага — відпрацюванню завдань в умовах, максимально наближених до бойових, за стандартами НАТО, навчанню новітній тактиці дій проти порушників державного кордону та терористичних груп.  

Центр «Патріот», який створено у 2014 році, вже встиг налагодити співпрацю зі ЗСУ та МВС. Також його інструктори проводили курси в зоні  АТО. З липня цього року готують військовослужбовців мобільних підрозділів Держприкордонслужби України. Всі фахівці «Патріота», а їх нині близько 20, серед яких і міжнародні, мають багаторічний досвід служби в різних спецпідрозділах і розвідці, а також пройшли не один цикл навчання і зону АТО.

Тяжко в навчанні — легко в бою. Фото надане автором

— За допомогою представників центру «Патріот» розпочато проект  підготовки інструкторів мобільних підрозділів. Основну увагу приділяють умінню  орієнтуватися на місцевості та пересуватися по азимуту, маскуватися, збирати та передавати інформацію про противника, вести вогонь зі стрілецької зброї, надавати першу медичну допомогу на полі бою та евакуювати пораненого, виконувати бойові завдання у складі групи, відділення, вміло діяти при контакті з противником, — роз’яснив начальник управління професійної підготовки Державної прикордонної служби України генерал-майор Артур Король.

Навчально-методичні збори в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України триватимуть в Оршанці п’ять тижнів та проходитимуть у два етапи: загальний (залучать увесь особовий склад мобільних підрозділів) та інструкторський (упродовж двох тижнів задіють лише військовослужбовців-інструкторів, які готуватимуть особовий склад).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua