"Привабливий імідж древнього Лучеська"

Валерій МЕЛЬНИК
25 лютого 2012

ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК.  Минулий рік обласний центр Волині успішно прожив без нових запозичень – «на свої кревні». Про це Луцький міський голова Микола Романюк сказав під час свого звіту перед городянами.

Для Луцька, як і для сотень інших місцевих громад це був непростий період. Та міська влада на чолі з Миколою Романюком працювала максимально відкрито, намагалася довести до лучан усі свої наміри та своєчасно інформувати про ухвалені рішення.

У червні минулого року в рамках реалізації проекту «Вдосконалення електронного врядування» було розроблено та впроваджено нову версію сайту  міської ради. Відтепер за допомогою сайту будь-хто може звернутися до міської ради, виконавчих органів, оформити запит на надання публічної інформації.

Прозорим був і процес використання бюджетних коштів.

– Ми не взяли жодної копійки позик. Натомість довелося реструктуризовувати та повертати борги попередніх років. Загалом сума виплат становить 15,7 мільйона гривень. У цьому році ситуація не менш складна, – не приховував труднощів Микола Романюк. – А тому необхідно буде знову домовлятися з кредиторами про реструктуризацію боргу. Загалом місто має ще 87 мільйонів гривень боргів попередніх років, які  доведеться повертати. Бо виконання фінансових зобов’язань впливає на імідж міста та його рейтинг.

В обласному центрі добре відома служба «15–80», телефоном до якої можна звернутися практично із будь-якого проблемного питання міського життя. І, як правило, – швидко отримати реагування.

У позитиві  міської влади  чимало  інших добрих справ. У тому числі – й те, що в обласному центрі минулого року  відремонтовано майже сімдесят доріг. А справедливих нарікань на незадовільний стан їх було особливо багато. За фінансування цієї важливої роботи  очільник міської громади не забув згадати добрим словом і Кабінет Міністрів, який після подання  облдержадміністрації вишукав для древнього Лучеська понад 30 мільйонів гривень.  

У своєму виступі міський голова глибоко проаналізував різні аспекти життя обласного центру. Причому відбулося це «очі  в очі», без допомоги вже звичного в таких випадках модератора і без застосування різного гатунку «фільтрів» для «незручних» запитань. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua