"Приватизація гарантує сталу роботу"

20 лютого 2013

ЕНЕРГЕТИКА. Уряд ухвалив розпорядження «Про приватизацію об’єктів паливно-енергетичного комплексу». Документ спрямовано на виконання Національного плану дій на 2012 рік з реалізації Програми економічних реформ на 2010—2014 роки.

Розпорядження дає змогу прийняти рішення про приватизацію шести об’єктів паливно-енергетичного комплексу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Зокрема це стосується державних пакетів акцій ПАТ «Хмельницькобленерго», «Миколаївобленерго», «Черкасиобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», «Запоріжжяобленерго», АК «Харківобленерго». Рішення дасть змогу приватизувати державні пакети акцій цих підприємств на конкурентних засадах і забезпечити надходження грошових коштів до державного бюджету.

Приватизація пакетів акцій енергопостачальних підприємств забезпечить залучення в енергетичну галузь коштів приватних інвесторів для реконструкції та оновлення обладнання, що в майбутньому має гарантувати сталу роботу об’єднаної енергетичної системи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua