"Приїхали автобуси!"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
10 жовтня 2012

ШКІЛЬНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ. Ще 30 автобусів, закуплених за відповідною державною програмою, приїхали до рівненської глибинки на початок навчального року. Щоправда, перед тим, як стати в шкільний стрій, вони ненадовго зупинилися в Рівному: тут ключі від красенів, виготовлених, до речі, на Запорізькому автомобільному заводі, урочисто вручили керівникам районних відділів освіти.

— Ці шкільні автобуси допомагатимуть дістатися до храмів науки школярикам у Володимирецькому, Рокитнівському, Дубровицькому, Дубенському, Гощанському, Демидівському районах, — каже голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. — Я сам ріс у селі й щодня долав до школи кілька кілометрів: і в дощ, і в заметіль. Це складно і для дітей, і для батьків. Тому паралельно з Державною програмою «Шкільний автобус» ми прийняли й обласну, яка теж розрахована до 2015 року. Коштом місцевих бюджетів маємо придбати 23 автобуси, в той час як державним — 124. Уряд зобов’язання виконує: 30 новеньких машин — хороший подарунок для рівненської глибинки.

Маємо два з половиною роки, щоб, як кажуть, закрити проблему: адже на Рівненщині підвезення до шкіл потребують ще 14 тисяч школяриків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua