"Про Крим — для світової аудиторії"

12 листопада 2015

Міністерство інформаційної політики України планує ввести в ефірну сітку телеканалу іномовлення UATV Мультимедійну платформу інформаційно-аналітичну телевізійну програму «Крим. Реалії» — кримський проект української служби Радіо Свобода, «КримLIVE» — інформаційну програму Чорноморської ТРК, а також відеоблог з історії кримських татар «Tugra», розміщений на сайті «Крим. Реалії». Це було анонсовано на брифінгу представників Мінінформполітики, Нацради з питань телебачення та радіомовлення за участю керівництва проекту  «Крим. Реалії».

«На відміну від риторики багатьох політиканів, які тільки кажуть, що Крим — це Україна, Мінінформполітики робить конкретні справи. Завдяки цьому незабаром матимемо змогу розповідати про Крим на весь світ», — зазначив керівник теле- і радіопрограм «Крим. Реалії» Олександр Янковський. За словами радника міністра з питань Криму Еміне Джеппар, після анексії півострова перед інформаційною політикою України постало два головних виклики: поновлення мовлення українських ЗМІ на Крим та системна підтримка кримської теми у вітчизняному та закордонному інформаційних просторах.

«Для міністра інформполітики принциповий розвиток кримськотатарського контенту, тому ми домовилися розміщувати історичний блог «Tugra» на майданчику UATV», — пояснила Еміне Джеппар. На її думку, ця програма буде цікавою і для представників кримськотатарської діаспори, яка лише в Туреччині налічує приблизно три мільйони осіб. «Tugra» — це крок до того, щоб історія Криму стала частиною української історії», — наголосила радник міністра.

Один із прикладів того, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та Мінінформполітики спільно працюють для захисту інформаційного простору України, — підтримка кримського телеканалу ATR і Чорноморської ТРК щодо введення до пакетів провайдерів програмної послуги, підтримка державної мультимедійної платформи іномовлення України та забезпечення доступу кримськотатарських телепрограм до широкої аудиторії в межах країни і за кордоном. Про це заявив на брифінгу член Нацради Сергій Костинський. «Завдяки цьому світ буде поінформованим про ситуацію з дотриманням прав людини, свободою слова і преси в анексованому Криму», — наголосив фахівець.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua