"Про нас у світі мають знати більше"

16 червня 2012

ПОГЛЯД. Гендиректор «Євроньюз» високо оцінив підготовку України до Великого футболу

На цьому Мікаель Пітерс наголосив під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. Зокрема він зауважив, що, побачивши новий аеропорт у Києві, був вражений і гордий за Україну, бо не очікував на такий рівень.

У свою чергу Микола Азаров зазначив, що Мікаель Пітерс зможе особисто побачити і в Донецьку (куди він відправляється на Генеральну асамблею учасників «Євроньюз») новий аеропорт, і одну з кращих у Європі злітно-посадкових смуг, що може приймати будь-які типи літаків за різних погодних умов.

Глава уряду також зазначив, що у рамках підготовки до фінальної частини європейської футбольної першості Україна достойно підготувалася до прийому гостей, самотужки збудувала стадіони, аеропорти, вокзали, швидкісні залізниці, дороги, в той час як Польща отримувала підтримку від Євросоюзу. «Нам ніхто не допомагав, ми все зробили своїми силами, і зробили не менше, ніж Польща, і зробили це у кілька разів дешевше, ніж Польща», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Крім того, він наголосив на важливості  розвитку української версії «Євроньюз». «Ми зацікавлені у розвитку відносин з «Євроньюз», і хотіли б, щоб інформація про Україну була, насамперед, об’єктивною. Ми зацікавлені, щоб про Україну Європа знала більше», — зазначив глава уряду.

За словами Миколи Азарова, проведення в Україні Євро-2012 дало можливість більше відкрити Україну для Заходу, знівелювати поширену раніше недобросовісну інформацію про нібито процвітання в нашій державі расизму, злочинності, високих цін, що відлякувало туристів. «Однак багато вболівальників приїхало, і вже тиждень живуть в Україні, і пересвідчились, що ніякого расизму у нас немає, і нікого у нас не вбивають, і ціни у нас доступні, нижчі за європейські, і все не так погано, як їм представляли», — цитує слова Прем’єр-міністра  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду також зазначив, що з інтересом дізнається про політичні та економічні новини з «Євроньюзу», хоча черпає інформацію з різних ЗМІ. Крім того, Микола Азаров зауважив, що йому подобається рубрика культури: «Я ваш прихильник».

У свою чергу Мікаель Пітерс наголосив, що давнім історичним правилом діяльності компанії є нейтральність, інформативність, об’єктивність у висвітленні подій. При цьому він висловив зацікавлення в отриманні оперативних коментарів від членів українського уряду для телеканалу «Євроньюз». Мікаель Пітерс також з приємністю відзначив проведення вперше в Україні Генеральної асамблеї «Євроньюзу» в Донецьку, де чимало засновників компанії з багатьох країн світу вперше побачать Україну. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua