"Про солому телевізійне замовимо слово"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
2 грудня 2015

Телевізійники філії НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава» взяли участь в унікальному проекті: понад рік компанія співпрацює з Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку», яка є виконавцем Проекту Агентства з міжнародного розвитку USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород» (МАДЕМ). «Лтаву» обрали з-поміж інших претендентів для зйомок фільму, в якому розповідається про цей пілотний проект. Наприкінці жовтня нинішнього року в Миргороді урочисто відкрили унікальну для нашої країни комбіновану котельню. Вона може працювати на газі, трісках та соломі. Але саме солома є головним джерелом тепла для обігріву одного з мікрорайонів міста. Враховуючи енергозалежність України, такі  проекти реально дадуть змогу не тільки зменшити споживання блакитного палива, а й подолати політичну залежність від головного постачальника газу — Російської Федерації.

Творча група «Лтави» відзняла головні етапи будівництва котельні, заготівлі та зберігання соломи, інтерв’ю з учасниками проекту, місцевими жителями.   Відеографіку, монтаж і постпродакшн створила компанія 3D Planet. 23 листопада в прямому ефірі телеканалу «Лтава» відбувся інтерактивний телефорум, у рамках якого презентували науково-популярний фільм «Джерело енергії, що змінить Україну».

— Хочу відзначити високу операторську та режисерську роботу наших фахівців. Вважаю, що це для нас теж нова якість роботи та можливість розвиватися у креативному напрямку, — зазначив виконавчий директор філії НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава» Євген Лопушинський. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua