"Про відчуження житла треба повідомляти"

29 березня 2011

КОШТИ

Кабінет Міністрів вніс зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Проект відповідного акта на засіданні уряду представив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. За його словами, це рішення було зумовлено необхідністю передбачення у Положенні норми щодо обов'язковості надання одержувачами субсидій інформації про відчуження житла і щодо відповідальності за неподання такої інформації.

Як повідомила прес-служба Мінсоцполітики, прийнятою постановою встановлюється, що у разі передання права власності на житло іншій особі одержувач субсидії зобов'язаний у десятиденний термін повідомити про це органи праці та соціального захисту населення.

Якщо власність на житло передано особі, яка не була зареєстрована у житловому приміщенні, надання субсидії припиняється. Сума субсидії, перерахованої надміру внаслідок неповідомлення громадянином про передання права власності на житло іншій особі, повертається ним за вимогою органу, що призначив субсидію.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua