"Продамо майно — отримаємо житло"

Людмила ЩЕКУН
27 лютого 2013

ПЕРСПЕКТИВИ. Днями у Севастополі в Командуванні Військово-Морських сил України відбулася нарада, на якій презентували проект співпраці між військовим відомством і 15 будівельними компаніями. Йшлося про забезпечення житлом кримських військовослужбовців.  Головнокомандуючий ВМС України Юрій Ільїн нагадав, що міністр оброни країни Павло Лебедєв, перебуваючи у Севастополі, заявив, що цю проблему відомство вирішуватиме за допомогою фінансів, які надходитимуть від продажу майна Збройних сил на публічних аукціонах. Насамперед це стосується земель, які давно не використовують.

— Визначено 29 вивільнених земельних ділянок у Сімферополі, Феодосії, Євпаторії та інших населених пунктах півострова, у тому числі 13 — у Севастополі, — повідомив Юрій Ільїн. — Пропонуємо будівельним компаніям вивчити їх з точки зору можливої інвестиційної забудови.

Директор однієї з будівельних компаній Сергій Цофнас назвав пропозиції військових досить цікавими. На його думку, від втілення цього пілотного проекту виграють усі: військові отримають квартири, а будівельники вкладуть інвестиції і зароблять кошти.

— Наша компанія із задоволенням розгляне можливість забудови на кількох цих ділянках, — заявив керівник будівельної компанії Юрій Ташкалюк.

Подальша доля цієї ініціативи вирішиться, коли вже будуть чітко зрозумілі інтереси й побажання інвесторів. Однак командування ВМС визнає, що лише завдяки цьому проекту повністю зняти напругу з житлом не вдасться. Адже потрібні й бюджетні кошти. А поки що без свого житла 3300 кримських військових моряків. Якщо ще порахувати й представників інших видів Збройних сил, то цифра збільшиться до 5025 чоловік. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua