"Продовольчі банки рятують бідних в Британії"

5 грудня 2012

СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ. Продовольчі банки у Британії допомагають людям пережити кризу. Кількість тих, хто не може забезпечити себе їжею в країні невпинно зростає. За останній рік кількість людей, які користуються безкоштовними їдальнями, подвоїлося. Серед них чимало тих, хто втратили соціальну допомогу від держави чи їм відмовили у кризовій позичці. Загалом за межею бідності опинилося майже 13 мільйонів британців.

«Ми зараз працюємо над новим проектом продуктових банків у Британії, що передбачає відкриття пунктів допомоги кожні три дні. Це ілюструє масштаби роботи, але це лише верхівка айсберга», – каже голова проекту мережі продуктових банків Trussell Trust.

Зазвичай такі пункти відкривають при церквах чи громадських центрах. В продуктовому пакеті їжі в середньому має вистачати на три дні. Це поживні, збалансовані і не зіпсовані харчі. Їх приносять добродійники та віддають супермаркети.

«Перед Різдвом завжди усе дорожчає, тож важко купувати усе необхідне», – каже жінка, що живе на соцдопомогу.

«Першого разу, коли я сюди потрапив, я справді засмутився. Я не здогадувався, що такі центри існують. Я навіть заплакав, бо люди тут були такі привітні», – розповідає будівельник, що втратив роботу.

За останні п’ять років продукти харчування в Британії подорожчали на 30 відсотків – це вдвічі більше, ніж в решті країн Європи.

Попри все, уряд найближчим часом може запровадити нові скорочення соціальних видатків.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua