"Профспілкову естафету підхоплюють молоді лідери"

2 липня 2015

У липні 40-річний ювілей святкує найбільша організація в системі профспілок держустанов України — Профспілка працівників державних установ міста Києва. Ми пройшли складний шлях, здобувши величезний досвід у сфері представництва й вирішення соціально-економічних, трудових, оздоровчих та інших питань членів профспілки. Маємо безцінний скарб довіри людей, повагу керівників держустанов та безліч планів на майбутнє.

Сьогодні наша профспілка налічує понад 50 тисяч членів, тут працюють сотні активістів. Профспілка активно займається й розвитком соціального діалогу та матеріальною підтримкою спілчан. Також щорічно ми оздоровлюємо майже 5000 членів профспілки і їхніх дітей, надаємо понад 1500 безкоштовних щорічних консультацій правового та фінансового характеру, випускаємо 2000 примірників щорічних методичних посібників і буклетів, проводимо десятки спортивних і культурно-масових заходів тощо.

В історії профспілки назавжди залишаться перші її керівники — Валентина Омельченко й Анатолій Павленко. Вагомий внесок здійснили заслужені ветерани профспілкового руху Володимир Щуцький, Микола Лисцев, Андрій Матвієнко, Галина Рябушкіна, Альбіна Коноваленко, Людмила Баркова, Людмила Подуст та Віра Белей, які залишили своїм наступникам безцінний багаж досвіду. Профспілка шанує багаторічну працю досвідчених профспілкових лідерів, які десятки років свого життя присвятили захисту людини праці, таких як Василь Стадник, Людмила Борисюк, Валентина Верпаховська, Валерій Кондратенко, Петро Васюк, Михайло Кирпач, Микола Рудєв, Надія Синявська та інші. Профспілкову естафету підхоплюють і молоді лідери, сповнені нових планів та прагнень подальшого розвитку нашої організації. Серед них Андрій Слащук, Оксана Євсюкова, Людмила Авдієвська, Оксана Василенко, Олена Горбань. І ми всіляко підтримуємо їх на шляху захисту спілчан.

Від самого початку створення профспілки 1975 року і донині життя ставить перед нашими організаціями нові виклики. Та столична профспілка держустанов розв’язує нагальні проблеми. Сьогодні ми працюємо в нових суспільно-політичних умовах, нових стандартах та сучасних підходах інформування, спілкування і розвитку соціального партнерства. Профспілка ніколи не відступала від своїх основоположних принципів — єдності дій, гласності й колегіальності у прийнятті рішень. На цих засадах працюватимемо й надалі.

Віталій ПОЧТОВИЙ,
голова Профспілки 
працівників держустанов м. Києва,
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua