"Програма дій залишається незмінною"

27 квiтня 2016

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з головами комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника (Німеччини, Франції та Польщі), обговоривши поточну ситуацію в Україні та стан виконання мінських угод.

«Наша позиція незмінна: подальша європейська інтеграція, проведення реформ, виконання плану дій з МВФ», — розповів глава уряду. Серед пріоритетів він назвав реформи судочинства, державного управління, приведення тарифів на газ до економічно обгрунтованого рівня, дерегуляцію, публічну приватизацію державних підприємств і децентралізацію.

Іноземні партнери позитивно оцінили рішучість уряду в боротьбі з корупцією та схвалили формування Стратегічної групи радників з підтримки реформ, співголовами якої стали радник Президента, колишній віце-прем’єр-міністр Польщі Лєшек Бальцерович та керівник групи радників Прем’єр-міністра, колишній віце-прем’єр та міністр фінансів Словаччини Іван Міклош. Це свідчить про готовність України застосовувати в управлінні державою західні підходи, практики і принципи, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Вони також запевнили, що їхні країни й надалі підтримуватимуть наші реформи.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua