"Програма «Доступні ліки»: аптеки Донеччини вже виписали понад 208 тисяч електронних рецептів"

18 липня 2019

Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

На реалізацію безкоштовних медикаментів місцевим жителям у рамках державної програми «Доступні ліки» аптеки Донецької області отримали 10 мільйонів 550 тисяч гривень. І завдяки цьому, починаючи з квітня, всім, хто скористався такими послугами, вже виписали 208 тисяч 543 електронних рецепти. Досі відповідну угоду з Національною службою здоров’я у регіоні підписали 52 аптечних мереж Донеччини, а отримати ліки за електронними рецептами донеччани можуть у 310 аптеках.

Закономірно, найбільше електронних рецептів виписують у великих містах області – Маріуполі, Краматорську та Слов’янську. Також прогнозовано, що найчастіше послугами програми «Доступні ліки» користуються люди похилого віку, яким за 65 років. За даними НСЗУ, найбільше – 82% рецептів для жителів краю виписали на ліки від серцево-судинних захворювань. На другому місці цукровий діабет другого типу – 16%, далі бронхіальна астма – 3%.

Отримати електронний рецепт тутешні жителі мають можливість у сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, із яким у пацієнта підписана декларація. А той, хто ще не обрав свого лікаря, може її підписати під час найближчого візиту до медичного закладу, заодно отримавши там електронний рецепт за програмою «Доступні ліки». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua