"Проходити МСЕК стане простіше"

Любомира КОВАЛЬ
7 червня 2012

ЗМІНИ. Віднині процедура проходження медико-соціальної експертизи стала значно доступнішою і простішою. Про це повідомив перший заступник міністра праці та соціальної політики Василь Надрага. За його словами, наприкінці травня Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї постанови від 3 грудня 2009 року  № 1317. Вони передбачають, що робота відповідних комісій стане прозорішою, а корупція поступово зникне.

Якщо конкретніше, то віднині у визначених МОЗ випадках встановлення інвалідності громадянину стане можливим без його особистої присутності. Достатньо буде надати всі необхідні медичні документи. Термін вирішення питання — три дні. Якщо ж людина погодиться пройти комісію особисто, термін прийняття рішення щодо встановлення їй інвалідності скоротиться із 7 до 5 робочих днів.

Також зміни передбачають включати до складу МСЕК представників фондів соціального страхування. Вони отримали право у процесі ухвалення комісією рішення направляти хворого на додаткове медичне обстеження. Василь Надрага пояснив їхні нові повноваження тим, що в разі визнання людини інвалідом саме ці фонди в подальшому виплачуватимуть їй гроші. Він також зауважив, що представники фондів, які братимуть участь у засіданнях МСЕК, повинні обов’язково мати медичну освіту. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua