"Промислова Шостка нарощує міць"

Олександр ВЕРТІЛЬ
5 березня 2012

ПЕРСПЕКТИВА. Найближчі два-три роки стануть для індустріального парку «Свема», що в поліській Шостці на Сумщині, багатими на іноземні та вітчизняні інвестиції. Вже сьогодні на території парку успішно працюють 20 різнопрофільних підприємств, де випускають будівельні матеріали, продукцію для хімічної і деревообробної галузей.

На переконання голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, сьогоднішній майданчик «Свеми» відповідає максимальним запитам для успішної виробничої діяльності. Відтак до шосткинської глибинки виявляють економічний інтерес низка компаній Китаю, Польщі, Італії, Німеччини. За умови професійної і грамотної інвестиційної політики щороку можна залучати не менше 150 мільйонів доларів. До того ж усі виробництва матимуть місцеву реєстрацію, що дозволить суттєво поповнювати міський та обласний бюджети, збільшувати платежі до Пенсійного та інших фондів.

На місто чекають зміни і в зв’язку з розробкою Програми розвитку виробництва вибухових речовин та створення малотоннажного виробництва продукції спецхімії на базі казенного заводу «Зірка». Зараз вивчається перспектива об’єднання цього підприємства з іншим казенним виробництвом «Імпульс» та державним науково-дослідним і проектно-кошторисним інститутом хімічних продуктів. Навесні в Шостці відкриється інститут Сумського державного університету, на базі якого будуть створені бізнес – інкубатор та Мала академія наук. Таким чином відкриваються перспективи розвитку виробництв, що працюють на оборонну промисловість, а також триватиме концентрація відповідного наукового потенціалу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua