"Протиповітряна оборона переходить на вітчизняну елементну базу"

31 грудня 2015

Найближчим часом Рада національної безпеки і оборони затвердить державне оборонне замовлення з урахуванням потреби Збройних сил, зокрема у радіолокаційних станціях, зенітно-ракетних комплексах та іншому сучасному озброєнні. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив після ознайомлення із продукцією недержавного науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ», що спеціалізується на виробництві засобів протиповітряної оборони.

У державному оборонному замовленні фінансові ресурси сконцентровано на пріоритетних темах, важливих для посилення обороноздатності країни. А ППО — дуже важлива її складова. Саме тому з огляду на потреби національної безпеки в державному бюджеті на наступний рік, незважаючи на складну економічну ситуацію, на оборонну сферу передбачено більш ніж 5% ВВП. У реальних цифрах це понад 114 мільярдів гривень.

Конкуренція на внутрішньому ринку озброєнь невпинно зростає. Фото Володимира ЗAЇКИ

«Усі підприємства, які випускали зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції, розташовані в Російській Федерації, і фактично ми змушені з нуля створювати підприємства, виробничі потужності, які дали б змогу озброїти нашу армію», — цитує УНІАН слова Олександра Турчинова.

Щодо конкретного підприємства, то саме тут відновлюють і модернізують радіолокаційні станції з виключно українських розробок і комплектуючих або виробництва країн НАТО.

«Жодної запчастини, жодної елементної бази російського виробництва на цих комплексах не використано. Це для нас принципово важливо. І найближчим часом відбудуться військові випробування зенітно-ракетних комплексів — спочатку С-125, потім системи «Куб», — окреслив плани на майбутнє Секретар РНБО.

Він також звернув увагу на те, що коли йдеться про пріоритети розвитку військово-промислового комплексу, то його відновлювати мають не лише державні підприємства, які входять до державного концерну «Укроборонпром», а й приватні. 

Михайло ЮРЧЕНКО
  для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua