"Провідні авіакомпанії вже не літають над Синаєм"

Вікторія ВЛАСЕНКО
3 листопада 2015

Серед жертв авіакатастрофи, якої зазнав російський пасажирський літак над Синайським півостровом, що здійснював рейс із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до Санкт-Петербурга, було четверо громадян України.

Родичі загиблих мають приїхати до Росії для проведення аналізів ДНК і впізнання тіл, повідомляє МЗС України. Міністерство також інформує, що Генеральне консульство України у Санкт-Петербурзі «надаватиме необхідне сприяння у зустрічі та розміщенні родичів загиблих українських громадян, проведенні ідентифікації, оформленні документів та поверненні тіл на батьківщину». Посольство України в Єгипті здійснює оперативний зв’язок з компетентними органами цієї держави та російськими дипломатичними й консульськими установами у питаннях пошуку та перевезення тіл загиблих, а також із приводу розслідування причин авіакатастрофи, йдеться у заяві нашого зовнішньополітичного відомства.

Тим часом Міжнародна комісія, до якої входять російські, французькі та єгипетські фахівці, почала вивчати вміст «чорних скриньок» літака, повідомляє Бі-Бі-Сі. За словами міністра транспорту РФ Максима Соколова, знайдені бортові самописці не мають значних пошкоджень. А директор Міждержавного авіаційного комітету Росії Віктор Сороченко повідомив, що, за попередніми висновками, літак зазнав руйнувань у повітрі, саме тому його фрагменти виявилися розкиданими на великій площі радіусом 20 кілометрів від місця падіння. Проте посадовець наголосив, що остаточні висновки причин авіакатастрофи, яка забрала життя 224 людей, робити ще зарано.

Відповідальність за аварію взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава», бійці якого воюють з урядовими силами на Синаї вже кілька років. Однак представники влади Росії та Єгипту назвали ці твердження недостовірними.

Проте «Катарські авіалінії», а також німецька «Люфтганза» та французька компанія «Air Francе» заявили, що їхні літаки змінюють маршрути і не літатимуть над Синайським півостровом доти, доки причини авіакатастрофи російського пасажирського літака не буде встановлено остаточно. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua