"П’ятнадцять українських літаків закуплять країни Латинської Америки"

9 серпня 2012

КОНТРАКТ. ДП «Антонов» підписав угоду на поставку 15 літаків Ан-148 та Ан-158 до країн Латинської Америки.

Про це повідомив президент компанії Дмитро Ківа, доповідаючи прем'єр-міністрові Миколі Азарову про результати підприємства на авіасалоні «Фарнборо-2012», повідомляє Gazeta.ua.

«У рамках авіасалону ми підписали угоду на поставку 15 літаків Ан-148 та Ан-158 до країн Латинської Америки. Крім того, в рамках вашого доручення ми провели переговори з компанією Boeing і нашими російськими партнерами щодо спільної роботи з модернізації літаків «Руслан», - цитує слова Дмитра Ківи прес-служба Кабінету Міністрів.

Крім то того, за його словами, були проведені переговори про будування літаків Ан-70 для Міноборони РФ, а також з французькими авіабудівниками щодо активізації співпраці, зокрема, створення спільних підприємств.

Микола Азаров привітав Дмитра Ківу з підписанням контракту.

«Я з цікавістю стежив за презентацією нашого підприємства на міжнародному авіасалоні «Фарнборо» і я вас вітаю з підписанням контракту на поставки літаків. Мені надзвичайно цікаво було почути про налагодження контактів з іншими авіабудівними підприємствами, зокрема з Boeing та французькою авіакомпанією. Безумовно, потрібно продовжувати нашу співпрацю з Російською Федерацією у рамках спільного будування літаків Ан-70, Ан-148, Ан-158», - сказав глава уряду.

У рамках міжнародного авіасалону «Фарнборо-2012» російська лізингова компанія ВАТ «Ильюшин Финанс Ко» підписала договір купівлі-продажу 15 регіональних реактивних літаків Ан-148 та Ан-158 з панамською лізинговою компанією South American Aircraft Leasing S.A. Контракт передбачає протягом трьох місяців починаючи з грудня 2012 року поставку в Панаму перших трьох літаків Ан-158, а також опціон на поставку п'яти Ан-158 і семи Ан-148 протягом 2013-2014 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua