"Рання діагностика збільшує шанси на життя"

4 лютого 2012

ЗДОРОВ’Я. Модернізація медицини, запровадження сучасних методів діагностики, профілактики і лікування є пріоритетним завданням влади.

Найближчим часом центри раннього діагностування онкологічних захворювань відкриються у Львові та Донецьку. Таку обіцянку дав Прем’єр-міністр Микола Азаров під час відвідання Київського міського клінічного онкологічного центру «Центр ядерної медицини з ранньої діагностики онкологічних захворювань із використанням ПЕТ-технологій та променевої терапії».

Крім Донецька та Львова, подібні центри буде зведено і в деяких інших областях, щоб у найближчому майбутньому розв’язати цю проблему по всій Україні.

Прем’єр-міністр також поінформував, що протягом року на базі двох київських центрів ядерної хірургії буде забезпечено роботу чотирьох-п’яти сканерів ПЕТ-КТ і забезпечено потребу в ранній діагностиці раку для всіх центральних областей України.

При цьому Микола Азаров підкреслив, що в Київському міському клінічному онкологічному центрі зможуть діагностуватися та лікуватися не тільки жителі Києва та області, а й інших регіонів України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Влада й надалі приділятиме велику увагу боротьбі з онкологічними захворюваннями, бо смертність від раку в Україні посідає третє місце серед інших хвороб. Зокрема Микола Азаров пообіцяв, що найближчим часом уряд підвищить зарплати висококваліфікованим спеціалістам, які працюють у сфері боротьби з онкозахворюваннями.

«Для уряду модернізація медицини, тобто запровадження сучасних методів діагностики, профілактики і лікування є зараз головним завданням», — підкреслив Микола Азаров. Він нагадав, що на сьогодні в чотирьох регіонах реалізуються пілотні проекти з реформування медичної галузі та виконується велика програма з будівництва та модернізації медичних установ.

Методика застосування ПЕТ-технологій дає змогу чітко розпізнати злоякісну пухлину на ранній стадії, а використання позитронно-емісійної томографії — комп’ютерної томографії (ПЕТ-КТ) для діагностики онкологічних захворювань сприяє своєчасному початку лікування та застосовуванню менш травматичних методів хірургічного втручання та в рази підвищує ефективність лікування онкохворих. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua