" Ребров серед двадцяти найкращих тренерів світу"

5 сiчня 2016

Головний тренер київського «Динамо» Сергій Ребров посів 16 місце у рейтингу найкращих футбольних тренерів світу за версією видання Coachworldranking. 

Лідирує в опитуванні  наставник «Барселони» Луїс Енріке, на другому місці Унаї Емері («Севілья»), а замикає трійку лідерів Хосеп Гвардіола («Баварія»). До слова, наставник «Дніпра» Мирон Маркевич перебуває на 31-й сходинці, а головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу посідає 40 місце у цьому рейтингу. Звісно,  визнання Сергія Реброва напряму пов’язане з якістю виступів  «Динамо», для якого торік було більше вдалих моментів, аніж за кілька попередніх разом. А єдиним по-справжньому негативним результатом у 2015-му стала поразка від «Шахтаря» на чемпіонаті України ...

«Якщо вже казати про  підсумки, то хотілося б висловитися про інше, — зауважив головний тренер «Динамо» в інтерв’ю сайтові dynamo.kiev.ua. — Усі зазначають, що нині  рівень чемпіонату України впав, та  зараз дуже хороший шанс для українських футболістів, які, вважаю, не гірші за  багатьох легіонерів. Зовсім недавно практично в кожній команді нашої Прем’єр-ліги було 5-10 легіонерів незрозуміло якої проби — не всі з них відповідали рівневі  чемпіонату України. А нині є хороший шанс для наших молодих хлопців, і вони, повірте, в будь-якому матчі віддаватимуть усі свої сили.

Тому не можна говорити, що рівень чемпіонату України впав. Сподіваюся, що з приходом наших молодих українських хлопців цей рівень підвищиться. Просто потрібно дати нашій молоді небагато часу. Після того як змінилася ситуація з засиллям легіонерів в чемпіонаті України, першість стала цікавою для наших уболівальників: кожен, хто  приходить на стадіон, хоче, щоб в його команді, як мінімум, грали українці і, як максимум, футболісти, які виросли в його місті, регіоні. І зараз до цього, напевно, все  йде», — сподівається тренер.

Він висловив також сподівання, що в  другій половині сезону вболівальники зрозуміють це і підтримають наш чемпіонат, ходитимуть  на футбол, підтримуватимуть  наших молодих українських хлопців.

Додала позитиву і національна збірна, у якої, на думку Сергія Реброва, є все для того, щоб порадувати нас своєю грою на Євро-2016. Наша національна дружина це вже довела в домашньому поєдинку плей-оф зі Словенією, коли на полі справді  була команда, яка розуміла, за рахунок чого збирається обігравати суперника.

Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua