"Реформуватимуть військо у три етапи"

25 травня 2012

ПОСТУП. Аби привести Збройні сили у відповідність з реальними і потенційними воєнними загрозами, їх реформування і розвиток передбачається провести в три етапи. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв на  парламентських слуханнях «Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України».

Кінцевим результатом виконання спланованих заходів концепції має стати формування невеликих за чисельністю, але ефективних, професійних Збройних сил, здатних виконувати завдання оборони держави, сказав посадовець.

На першому етапі заплановано оптимізацію чисельності та завершення формування нового складу Збройних сил; вивільнення їх від надлишкового майна та непритаманних функцій; укомплектування військових частин постійної готовності новим озброєнням і військовою технікою. Значна увага приділятиметься підвищенню рівня державних соціальних гарантій військовослужбовцям.

На другому етапі планується досягти здатності військ до адекватного реагування на загрозу прикордонного збройного конфлікту, заявив Секретар РНБОУ.

У подальшому передбачається продовжити розвиток та нарощування боєздатності Збройних сил України.

Крім того, за словами Андрія Клюєва, на порядку денному у нас завершення реформування вітчизняного оборонно-промислового ком?плексу. Необхідно розробити також програми щодо його модернізації, впровадження новітніх технологій, створювати нові мобілізаційні потужності, повідомляє прес-служба Секретаря РНБОУ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua