"Вулиці просять асфальту"

Роман КИРЕЙ
28 серпня 2015

За даними одного з популярних автомобільних інтернет-сайтів, у Черкасах найгірші дороги в державі — 45,71% шляхів, за оцінкою автомобілістів, у критичному стані. Як вважає голова депутатської комісії з питань бюджету та фінансів міської ради Олег Ліходькін, поточний ремонт доріг у місті цього року вже провалено — на кінець липня проведено ямковий ремонт усього кількох вулиць. Причина, на думку депутата, у зволіканні робіт міським комунальним підприємством «ЧЕЛУАШ», якому передали левову частку всіх робіт з поточного ремонту доріг міста.

Хоча начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Черкаського міськвиконкому Сергій Отрешко дещо іншої думки. Він вважає, що заплановане ще встигнуть зробити до холодів. Це комунальне підприємство вже полагодило понад 5 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. 

— Майже всі кошти (4 мільйони гривень), які передбачені бюджетом ще в лютому, комунальне підприємство вже використало. За тиждень надійдуть ще 2,5 мільйона, якими оплатимо бітумні суміші й виготовлення асфальту. Плануємо розпочати ремонт центральних вулиць. Уже готові кілька відрізків вулиці 30 років Перемоги, де відновлено 3,5 тисячі квадратних метрів. Зараз чи не вперше за останні роки ремонтуємо дорожнє покриття комплексно — не забуваємо й про дрібні недоліки. Зазвичай практика була така: ресурсу обмаль, тож і ремонтували тільки великі ями. А за рік-два тріщини та невеличкі ями перетворювалися на глибокі вибоїни. Тож цьогорічні «латки» мають прослужити довше. Зважаючи на те, що роботи виконує комунальне підприємство, ціна на кожному метрі нижча в середньому на 100 гривень, ніж у приватних фірм, — каже посадовець.

У міськвиконкомі очікують надходження ще 6,7 мільйона гривень на дороги, тож оголосять торги й відновлять покриття ще деяких вулиць.

Загалом же Сергій Отрешко вважає, що міські дороги в Черкасах хоч і не кращі, ніж в інших обласних центрах, але й не гірші. До речі, ремонтники не обмежуються лише асфальтуванням. Відома в обласному центрі  проблема — «озера» після дощів — має зникнути, адже вже очищено понад 100 метрів зливової каналізації, замінено на сучасні понад 100 кришок люків і решіток.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua