"Реєструватись краще через Інтернет"

Вадим БУЧА
20 вересня 2012

Вадим БУЧА
для «Урядового кур’єра»

СОЦПОЛІТИКА. Станом на 19 вересня установами Ощадбанку проведено виплату компенсацій понад 3 млн 209 тис. вкладників Сбербанку СРСР на загальну суму 3 млрд 36 млн 730 тис. грн. Про це під час урядового брифінгу повідомив голова правління ВАТ «Державний ощадний банк України» Сергій Подрєзов.

Він нагадав, що для отримання компенсації необхідно пройти процедуру актуалізації даних. Нині вже понад 5,5 млн вкладників отримали дату і час проведення актуалізації даних, а 3 млн 97 тис. вкладників уже здійснили актуалізацію. При цьому 1 млн 255 тис. нових вкладників отримали дату та час проведення реєстрації своїх даних.

Сергій Подрєзов зазначив, що черг у відділеннях установ Ощадбанку немає і все проходить спокійно. Водночас він звернув увагу на перевантаження контактного центру, до якого нині вкладник може додзвонитися приблизно за 8 хвилин, хоча там і працює майже 1 тис. осіб. Тому банкір звернув увагу на те, що процедурні питання можна швидко та зручно вирішити через веб-сайт Ощадбанку, Інтернет-чергу або ж SMS-повідомлення.

Він також зауважив, що не слід забувати про переваги соціальних карток, на які вкладники отримують компенсацію. За словами Сергія Подрєзова, деякі клієнти вже переводять на ці картки зарплати. До того ж уже існує майже тисяча точок продажу товарів, де при розрахунку карткою діє знижка від 5 до 15%.

Сергій Подрєзов також нагадав, що компенсації виплачуватимуться і наступного року. У проекті держбюджету-2013 на це закладено 8 млрд грн.          



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua