"Резерви гарантують соціальні виплати"

21 липня 2012

ДОСЯГНЕННЯ. Реальні доходи українців за підсумками першого кварталу зросли на 10,6% проти 7,8% у 2011-му.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час колегії Міністерства соціальної політики, на якій було підсумовано роботу відомства за шість місяців цього року. «Ми значно підвищили соціальні стандарти для населення в першому півріччі. Прожитковий мінімум зріс у середньому на 9,5%, мінімальна заробітна плата — майже на 10%, а мінімальна пенсія за віком — на 5,5%», — повідомив Сергій Тігіпко, зазначивши, що ціни за цей самий період зросли на 0,1%.

За його словами, середня зарплата за січень—травень 2012 року зросла на 9,4% (до 2 тис. 880 грн). У цьому контексті віце-прем’єр нагадав, що з березня Мінсоцполітики реалізовує 13 соціальних ініціатив Президента, в рамках яких підвищено пенсії для 12,9 млн пенсіонерів, виплати військовим пенсіонерам, інвалідам війни та членам сімей померлих інвалідів війни, шахтарям-регресникам та інвалідам-чорнобильцям. З початку січня, квітня та липня зросли й розміри соціальних допомог, надбавок та підвищень до пенсії різним категоріям населення. Сергій Тігіпко запевнив, що всі соціальні виплати буде профінансовано на сто відсотків: «Зараз у нас немає жодних проблем з фінансуванням соціальної сфери. Ми маємо резерви, які дають змогу гарантувати всі соціальні виплати».

Окрім цього, він закликав місцеві держадміністрації вжити заходів для забезпечення візками та протезами за індивідуальною заявкою всіх інвалідів.

«Ми прийняли закон, який дає змогу інваліду отримати крісло чи протез за індивідуальним замовленням. Усі інваліди підтримують це рішення. Але на місцях деякі чиновники несерйозно ставляться до цього. Потрібно, щоб механізм індивідуального замовлення працював як годинник», — наголосив він.

На переконання віце-прем’єра, деякі місцеві державні адміністрації та органи соціального захисту не забезпечують вчасного оформлення відповідних документів для передачі їх виробникам технічних засобів реабілітації. «Проблему потрібно усунути. Ми жорстко пройдемося по кадрах, але я не допущу повернення до тендерів», — наголосив Сергій Тігіпко, додавши, що скасування тендерів на закупівлю інвалідних візків та протезів завдало сильного удару по корупції в цій сфері, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua