"Режисер «Титаніка» зніме фільм про найглибше місце на Землі "

26 березня 2012

ТАЄМНИЦІ МАРІАНСЬКОЇ ЗАПАДИНИ. Батискаф з канадським режисером Джеймсом Кемероном піднявся після занурення на дно Маріанської западини, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс. Маріанський жолоб на заході Тихого океану - найглибше місце на планеті, повідомляє Gazeta.ua.

Режисер провів у найглибшій ділянці Маріанської западини - Безодні Челленджера - близько шести годин. Він вів відеозйомки підводного світу.

До Кемерона було зроблено лише одну спробу занурення в Безодню Челленджера. У 1960 році швейцарський інженер Жак Піккар і капітан військово-морських сил США Дон Уолш занурилися в найглибше місце на землі. Їх батискаф пробув на дні западини всього 20 хвилин. Однак, їм вдалося виявити в Безодні шість видів живих істот.

Кемерон став відомим кінорежисером завдяки таким художнім фільмами, як «Термінатор» (перша та друга частини), «Безодня», «Титанік», «Аватар» і «Чужі».

Команда океанографів, з якими працює Джеймс Кемерон, вирушила до Маріанськом жолобу 19 березня. Однак, почати занурення за планом режисер не зміг через складні погодні умови.

Творець «Титаніка» є членом Національного географічного товариства США. За підсумками підводної подорожі Кемерон планує створити фільм спільно з National Geographic. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua